entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

Ett riktig bra ledarskapstips från Kjell Åke Fyrgård

FörändringsarbetePosted by Tomas Tränkner Tue, December 27, 2016 20:47:16
Kjell Åke Fyrgård är ledarskapsutvecklare på EQP Business School. Hans ledarskapstips handlar om att vi skall komma närmare alla medarbetare under 2017.


Vi har mycket dialog vi har gruppen och vi sätter upp mål för hela företaget. Men vi vill få alla att brinna ännu mer.

Se var och en
Alla ledare borde fundera på hur de kan se var och en mera. Vi är duktiga på att se gruppen, men vad brinner varje medarbetare för? Kjell Åke ser en trend framför sig, att vi träffas men inte alla på en gång. Vi kanske systematiskt skall träffa var och en också för att komma åt de individuella målen och drivkrafterna.

Detta kan göras som korta möten med var och en, kanske endast 10 minuter per vecka. Medarbetarsamtalet har man inte för att HR avdelningen säger det. Chefen kanske tänker, oj hur skall jag ha tid med detta, jag har så mycket operativt att göra! Men tänk om alla mina medarbetare var effektivare, då kanske jag skulle få mindre att göra!

Vad var och en brinner för
Kjell Åke tror att samtalen skall man ha för medarbetarens skull, och inte av någon formell anledning. Det gäller för chefen/ledaren att komma åt var och en, vad brinner man för?

Detta blir mer och mer angeläget när vi får yngre medarbetare som drivs av andra saker. De är mer lättflyktiga och mindre lojala. De ser heller inte fram mot en guldklocka. Det behövs ett par möten om året där vi pratar framtid och utveckling. Vi kanske skall ha ett mål att hjälpa egna medarbetare att växa och komma vidare, och inte så fientligt inställd till utveckling. Det finns en tendens till det i många företag, tycker Kjell Åke.

Ger kreativa och innovativa medarbetare

Om jag som chef på ett företag har inställningen att få min personal att växa, då kommer andra att vilja jobba hos mig. Då kommer jag ha de vassaste knivarna i lådan. Medarbetarna blir mer kreativa och innovativa. Som chef är det lättare att känna detta ju närmare du är var och en.

Om du är nära var och en och har en fantastiskt bra dialog, kommer du att veta när de är mogna för nästa steg. Om du inte har en bra dialog kommer du att få reda på det för sent, då har individen redan slutat. Vi skall vara närmare var och en utan att vara kontrollerande.

Alla medarbetare vill göra ett grymt bra jobb och vara framgångsrik. Hjälp fler att bli framgångsrika, säger Kjell Åke.

Kom närmare varandra utan att det blir mys pys. Utgå från mål och ambitioner, säger Kjell Åke Fyrgård avslutningsvis.

Lyssna på hela avsnittet här (6 min).


Läs mer om Kjell Åke Fyrgård.

Kjell Åke har tidigare gästat podden, avsnitt 58.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.