entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

123 Juldagen 2016 vad hände och några nyårslöften

FörändringsarbetePosted by Tomas Tränkner Sun, December 25, 2016 09:10:44
Juldagen 2016 - man är mätt i magen, myspösig. Pulsen och stressen är låg, eller?


-Det har varit ett bra år arbetsmässigt. Mycket är bokat inför nästa år, säger Magnus.Det har varit fantastisk att möta alla möta människor i podden. Magnus vill fortsätta göra nytta för mina kunder och sveriges småföretag. Magnus vill att företagen skall våga anställa en till. Att lära sig nya saker, att utveckla sig som föreläsare och utbildare ser Magnus som målsättningar för nästa år.

Mitt första mål för nästa år är att fortsätta möta människor och få företag att dela med sig av sina erfarenheter. Det andra är att lära sig nya saker. Mjuka mål kan man tycka. Jag får en kick av att möta andra människor.

De som är höjdpunkter poddmässigt under året är podden under mässan Östgötaforum och Stora Styrelsedagen. Att vi lyckades med 11 avsnitt på en dag var över förväntan, säger Magnus. Det fanns även höjdpunkter bland gästerna, till exempel sextonåriga UF-företagare som är fulla med energi till förre talmannen Per Westerberg.

Värdet i att ha rutiner
Podden är ett bra exempel på rutiner. Varje vecka kommer vi ut med nya avsnitt och på grund av rutinerna så blir det alltid av, det blir en kontinuitet av det. Man kanske skulle stanna upp och se vad som åstadkommits över tid, menar Magnus Johansson. Du kanske är frustrerad över vad du inte hunnit med just idag, men sett över en längre period kanske det är något enastående.

Många överskattar vad de kan åstadkomma på två veckor, men underskattar samtidigt vad de kan åstadkomma på två år. Det är inte alltid tajmingen just här och nu som skapar framgången, snarare arbetet över tid.

Magnus själv kommer att ha tio års jubileum som föreläsare och utbildare nästa år, som ett exempel på uthållighet. Det ger verkligen frukt nu, gamla kunder hör av sig, säger Magnus.

Du som är företagare och behöver fler kunder, håll ut, fortsätt att göra det du tror på! Framgången kommer kanske inte första eller andra året, men kanske tredje eller fjärde året.

Tomas förslag till nyårslöften till företagare:

1 Googla ditt eget namn. Kolla vilken digital signatur du har, var med och påverka bilden av dig själv, låt ingen annan skapa bilden av dig på nätet.

2. Nätverka så mycket du kan. Tag reda på alla nätverk runtom kring dig.

3. Lär dig nya saker hela tiden.

Lycka till med ditt nya år 2017. Vi har mycket spännande på gång nästa år så fortsätt lyssna på podden och läsa bloggen.

Lyssna på hela avsnitt 123 här (14 min): http://entreprenorsdriv.libsyn.com/123-juldagen-2016-vad-hnde-och-ngra-nyrslften
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.