entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

Hon är VD för en internationell flygplats i Linköping - möt Camilla Lejon

Marknadsföring & försäljningPosted by Tomas Tränkner Sun, January 01, 2017 13:03:32
Camilla Lejon är VD för den internationella flygplatsen Linköping City Ariport. Hon berättar om möjligheterna med en flygplats och sin passion för internationella kommunikationer.Camilla Lejon går med glädje till jobbet varje dag. Innan hade Camilla aldrig jobbat med flyg, vilket är ganska ovanligt, att ta någon utifrån till denna typ av tjänst.

Hon har alltid varit intresserad av flyg, en flygnörd, och förstått betydelsen av internationella kommunikationer. Camilila har varit VD i fyra år och varje dag åker det iväg 400 personer.

På en flygplats händer det något hela tiden. Det kan vara tekniskt strul eller annat som måste lösas på en gång. Och det ger en kick att få vara med i detta.
På flygplatsen äger SAAB banan och det kommunala bolaget Linköping City Airport ansvarar för den civila driften.

I Sverige finns 35 kommunalägda flygplatser och de flesta har inrikestrafik LInköping City Airport har i stort sett ingen charter eller inrikestrafik, bara utrikestrafik. Och det är den tredje största flygplatsen i Sverige med denna typ av trafik. Anledningen är det fantastiska näringslivet som kan fylla flygmaskinerna, säger Camilla Lejon.
Företagen i Linköpingsregionen är mycket internationella och jobbar med tillväxt och innovationer. Det krävs av dessa företag att man träffar sina kunder eller underleverantörer.

Affärer kräver att man möts och bygger relationer, menar Camilla. Men för att en flylinje skall vara lönsam räcker det inte med att flygmaskinen är full. Det måste också vara rätt reseänärer som betalar fullt pris.

Det är ens stor fördel för små och medelstora företag att ha nära till en internationell flygplats. Restiderna blir kortare tröskeln för exportsatsning minskar.
Vi samarbetar med Exportrådet/Busines Sweden och håller seminarier på flygplatsen.
Hubtänket är centrakt för oss. Vi kan inte ha direktinjer till många städer. Däremot har vi goda kommunikationer till Europas tredje största hub, Shipol i Nederländerna.

Att resa är dyrt för småföretagare. Det handlar om att satsa på rätt marknad för sin export och att produkten håller för en internationell satstning. Fungerar det inte på hemmaplan kan det bli svårt att få den att fungera på andra marknader.

Olika kulturer är spännande och utvecklande. Det är roligt med internationella affärer säger Camilla Lejon.

Vi skall inte glömma bort de som reser till Linköping. Cirka 400 personer kommer med flyg till Linköping varje vecka. Flygplatsen är porten ut men även porten in. Ta hit kunden kan vara ett alternativ.

Lyssna på hela avsnittet här.