entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

De tio mest nedladdade avsnitten

FörändringsarbetePosted by Tomas Tränkner Wed, November 02, 2016 14:01:48

Efter att ha gjort 100 avsnitt och intervjuat mer än 60 personer har vi plockat ihop de 10 mest nedladdade avsnitten.


På tionde plats - avsnitt 69 med gästen Jessica Stille från Mötesfabriken. Vi pratar om vikten av att på på mässor och nätverka. Mässor frodas och lever. Håll koll på dina relevanta mässor i branschen och regionen.

På nionde plats - avsnitt 58 med Kjell-Åke Fyrgård, hitta varje anställds WOW. Detta är ett av Tomas favoritavsnitt. Ett avsnitt som Magnus spelat in på egen hand. Kjell-Åke jobbar med många ägarledda bolag.

På åttonde plats - avsnitt 21, Vägra följa John med Carl Österberg och Anneli Påmark. Varför gör vi det vi gör? Är det för att andra vill det eller för att vi vill det? Det handlar om att bryta ett mönster och stanna upp, hitta sina egna drivkrafter. Deras bok är en riktig storsäljare.

På sjunde plats - avsnitt 25. De skaffade kunderna först och startade företaget sen. Jacob Svensson och Oskar Bentfors på Xamera berättar om sin företagarresa. Det går som en raket för deras företag. Numera har de även en egen podd i samarbete med East FM.

På sjätte plats - avsnitt 23, rätt styrelsearbete får företaget att växa med Lars Bengtsson. Det finns mer att hämta från företags styrelser!

På femte plats - avsnitt 50, effektivitet - att få saker gjorda. Vi har alla lika mycket tid och vad som blir gjort handlar om prioritering. Gör jobbet på ett sätt så det blir klart.

På fjärde plats - avsnitt 12, bra redovisning ger bra resultat med Stefan Åberg. om du inte är mycket intresserad av administration och bokföring, ta hjälp, säger Magnus Johansson.

På tredje plats - avsnitt 3, att jobba med mål. Det är viktigt att ha en riktning för sin verksamhet och hitta koppling mellan målen och drivkraften. Sätt mål som du kan nå!

På andra plats - avsnitt 4 om kalla samtal. Det fungerar att ringa kalla samtal, det ger utdelning. Se till att ha en ringlista klar, säger Magnus Johansson.

På första plats - avsnitt 20 hur startups kan växa snabbt med Lars Bengtsson. Lars betonar att kunskap om kunden är avgörande för företagets framgång.

Det var topplistan. Magnus saknar några - Anders Wall (avsnitt 41) Sveriges äldste styrelseordförande och entreprenör. Avsnitt 16 & 17 med Osteopaten Osman Bangoura måste alla lyssna på, säger Magnus.

Tomas gillade mötet med de unga entreprenörerna som intervjuades i avsnitten 90, 91,92.

Det var de mest nedladdade. Alla gäster har varit fantastiska. En del avsnitt kanske kunde ha fler nedladdningar om spridningen hade varit större. Tack till alla er lyssnare och ni som läser denna blogg.

Sprid och dela gärna avsnitt du gillar. Podden gör vi helt ideellt utan sponsorer eller andra intäkter.

Du vet väl att vi finns på Youtube, där du kan se korta filmer med vår gäster. Länk https://www.youtube.com/channel/UCqtmZ9qVo0QI6cT1gdKy5SQ

Lyssna på hela avsnitt 100 här. http://entreprenorsdriv.libsyn.com/100-den-tio-mest-nedladdade-avsnitten