entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

Kvinnors företagande

FörändringsarbetePosted by Tomas Tränkner Mon, September 19, 2016 19:15:52
Hur är synen på kvinnligt företagande? Det gäller att befria sig från fördomar menar Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland.Inom lantbruk och skog var det tidigare nästan bara män. Idag är det mycket vanligare med kvinnor som leder verksamheten. Ordföranden i Södra är en kvinna, Lena Ek. Ordföranden för LRF är Lena Jonsson.

Elisabeth tycker att det blir svårare och svårare att prata om det ena eller andra, manligt/kvinnligt. Näringslivet har blivit mer diversifierat. Idag är kvinnor inte lika vanligt inom tillverkande företag, till skillnad mot tjänsteföretag där andelen är större.

Elisabeth har inte själv startat eget företag. Men det beror mest på att hon haft så intressanta arbetsuppgifter hela tiden. Beslutet att bli egenföretagare handlar om att bestämma vilka risker man är beredd att ta. Det är klokt att börja i liten skala så att man er om iden bär.

Elisabeth möte många företagare och gemensamt för de flesta är att de har roligt, de bestämmer över sig själva och har inge chef. Och det är faktiskt en vanlig orsak till att företag startas, att man vill slippa sin chef.

Många gånger är det hårt arbete som egenföretagare. Men belöningen är dels pengar men också ett rikt och intressant liv.

Magnus menar att många framgångsrika företag är startade av fler än en person. De har dessutom lite olika personligheter som kompletterar varandra.

Läs mer om kvinnors företagande här. http://www.lansstyrelsen.se/Ostergotland/Sv/naringsliv-och-foreningar/naringslivsutveckling/kvinnors-foretagande/Pages/index.aspx

Lyssna på hela poddavsnittet här (17 min): http://entreprenorsdriv.libsyn.com/75-kvinnigt-fretagande