entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

Så får Osmane kunder till sin klinik

Marknadsföring & försäljningPosted by Tomas Tränkner Thu, October 01, 2015 20:43:03
Osusman driver en osteopatklining, och höll på några år innan kunderna kom i större skara. Idag är det fullbokat i 6 månader med en hög timpenning . Kanske är han en av de mest framgångsrika osteopaterna i Sverige.

Vad är det som gör denna framgång?
-Jag gör i första hand ett bra jobb. Jag har ett sätt arbeta effektivt, men det är inte så lätt när det handlar om hälsa och människor. Det kan vara sjuka människor eller personer som har haft smärta en lång tid.

Ousmane berättar
Det är inte alltid så lätt att hjälpa dessa människor. Men jag vet med min erfarenhet att jag har effektiva metoder så att behandlingen blir rätt snabb. Mina kunder känner en effekt rätt snart av behandlingen. Och det kanske är det som gör att kunderna kommer. Och då sprids detta från mun till mun. Jag försöker på två eller tre behandlingar ändra mycket i kroppen, så att patienten känner det. Sen behöver patienten inte komma så ofta.

Men det tog ett tag och först när jag behandlat ett antal personer efter ett par år. De började må bra, de talade med andra, men kom även tillbaka när de kände att de ville få mer behandling.

Visste inte om kunderna var nöjda
Jag visste inte om kunderna var nöjda i början. De kom inte tillbaka! Det var jättesvårt. Men efter ett par år kom de tillbaka.

Att växa är inte så aktuellt, kanske mer att växa i nätverket. Mitt mål är att kanske om fem år jobba med utbildning. Jag har fått några förfrågningar om att hålla utbildningar. Det är ett fysiskt jobb och därför ett sätt att inte belasta min kropp.

Bemötande är viktigt
Jag tror att bemötandet är viktigt, att visa respekt mot folk. Min bakgrund från olika länder hjälper mig. Ett leende är även viktigt, ett sätt att hälsa på en människa.

Göra ett bra jobb är bästa marknadsföringen
I början försökte jag med annonser. Men i min bransch fungerade det inte så bra. Det är bättre med rekommendationer och relationsmarknadsföring. "Göra ett bra jobb" är bästa marknadsföringen. Mina kunder är mina säljare.

Mitt största stöd har varit kollegor i branschen och min familj.

Lyssna på hela avsníttet här.