entreprenörsdrivsbloggen

entreprenörsdrivsbloggen

Om bloggen

Vi vänder oss till alla småföretag, företagare och entreprenörer. Vi vill verka för att skapa tillväxt i våra företag. Bloggen är den skrivna versionen av vår podcast entreprenörsdriv. Vi diskuterar företagandet, drivkrafter och entrepenörsskap blandat med intressanta gäster. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och ge många tips! Nytt poddavsnitt kommer alltid ut en gång per vecka, oftast på söndag eftermiddag. Ibland kommer fler avsnitt per vecka. Du kan prenumerera på oss i Itunes, Acast, Sticher eller andra poddcastläsare. Följ oss även på Instagram, Facebook och Twitter så missar du inget. Vill du se några filmsekvenser så kolla in vårt youtubekonto. Du kan kontakta mig på tomas@entreprenorsdriv.se

Digitalisera företaget lättare än du tror

FörändringsarbetePosted by Tomas Tränkner Sun, July 03, 2016 08:10:55
Digitalisering och småföretag, varför då? Det är svårt att greppa för småföretagaren. Det går fort och utvecklas hela tiden. Allt finns där men vad skall jag välja? Man måste fråga sig själv om vilken motivation jag har till digitala verktyg. Det menar Michael Höglund på Mjärdevi Science Park.


Man måste börjat titta på sina affärsprocesser med digitala glasögon. Det är kundkontakter, försäljning och hur vi skall tjäna pengar.

En frisör skulle kunna sköta bokningar digitalt, bokföring eller automatiserad epost. Det finns idag färdiga tjänster att koppla på.

Det kanske känns svårt att ta första steget att bli mer digital. Skall jag finnas på Facebook, pintrest? För småföretagare kan det vara svårt att ta tiden och lyfta blicken för att bli mer digitala.

Ta små digitala steg
Det kostar inte speciellt mycket att ta digitala steg. Idag kan du använda ditt crm system för att skapa automatiska erbjudande beroende på hur kunderna har agerat.
Mikael tycker att man skall börja nätverka med andra som sitter i samma situation. Googla alla frågor och se vad det ger, t.ex. "skicka epost automatiskt". Sätt sedan igång och lös en sak i taget.

Tomas menar att man skall anställa människor med ett digitalt arbetssätt.
Digitalisering öppnar upp nya marknader. Enda förutsättningen är att du är riktigt duktig.

Lyssna på poddar är perfekt sätt att hålla sig uppdaterad på vad som händer tycker Mikael Höglund. Följa vissa personer eller medier på twitter är ett annat sätt att få information.

När man skall digitalisera så anpassa verktyg till dina förhållanden, kopiera inte rakt av det andra gör.

Lyssna hela avsnittet här (24 min).

Michael har en egen podd, mobilpodden. Här är länken.